Twee van de drie bieders op Neufcour trekken zich terug

Twee van de drie partijen die op 8 mei van dit jaar hun intentie bekendmaakten om een openbaar overnamebod op de vastgoedgroep Neufcour te lanceren, trekken zich terug. Het gaat om Immo Projets en Invest Services. Ze slikken hun intentie tot overname in nadat Soter, dat een belangrijke deelname had in Neufcour, eind september failliet werd verklaard.

(tijd) Neufcour is een vennootschap van de teloorgegane Vrije Markt dat momenteel noteert op de dubbele fixingmarkt. Enkele jaren terug werd het samen met Fin. de Werister afgesplitst van Charbonnage de Werister, waarbij Neufcour het onroerend goed in handen kreeg. Zo heeft Neufcour verschillende hectares bossen, (land)bouwgronden en gebouwen in portefeuille.

Op 8 mei deelden Immo Projets, Invest Services en Louise Construct mee dat ze de intentie hadden een openbaar overnamebod op de resterende aandelen Neufcour uit te brengen. Tot vorige week werd van deze bedrijven evenwel niets meer vernomen. Vorige week donderdag werd het aandeel Neufcour opgeschort in afwachting van een persbericht.

Vandaag/dinsdag werd bekend dat Immo Projets en Invest Services zich terugtrekken na het faillessement van Soter, belangrijke aandeelhouder in Neufcour. Volgens beide partijen 'raakt het faillissement aan een aantal belangrijke parameters voor de overname en verstoort het de economische en financiele context voor een overname'.

Luk Van Eylen van de CBFA zegt dat zijn instantie nu aan Louise Construct vraagt haar intenties bekend te maken, met andere woorden: gaat het bedrijf al dan niet door met het overnamebod op Neufcour. Pas daarna kan het aandeel Neufcour opnieuw noteren op de fixingmarkt.

Volgens Van Eylen kan de CBFA niets ondernemen tegen de terugtrekking van Immo Projets en Invest Services. 'Beide partijen hebben slechts hun 'intentie' tot een openbaar overnamebod bekend gemaakt. Zoiets is niet afdwingbaar.'

Dieter Snoeck

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud