UBS boekt 'ruim 1,7 miljard euro' winst

Het UBS-hoofdkantoor in Zürich (foto: Reuters)

UBS boekte over het eerste kwartaal een winst voor belastingen van 'minstens 2,5 miljard Zwitserse frank' (1,73 miljard euro). Dat rapporteerde de Zwitserse bankgroep vanmorgen in de aanloop naar de jaarvergadering woensdag. Analisten rekenden op ongeveer 2,2 miljard frank. Ook de uitstroom van gelden in 'alle activiteiten' is fors afgenomen.

(tijd) - UBS komt pas op 4 mei met volledige eerstekwartaalresultaten, maar meldt nu al in een kort persbericht dat het eerste kwartaal beter dan verhoopt verliep. De Zwitserse bankgroep verwacht dat het voorbije kwartaal een winst voor belastingen van 'minstens 2,5 miljard Zwitserse frank' (1,73 miljard euro) opleverde. De door Bloomberg gepolste analisten rekenden op 2,2 miljard frank.

De bankgroep meldt ook dat de uitstroom van beleggersgelden in alle activiteiten 'substantieel lager' lag dan tijdens het vierde kwartaal. Op de Zwitserse thuisbank en in het privaatbankieren in Europa was de uitstroom nog 8 miljard Zwitserse frank, Amerikaanse privaatbankklanten haalden per saldo nog 7 miljard Zwitserse frank weg en in het wereldwijde vermogensbeheerder was de uitstroom nog 3 miljard frank.

De jaarvergadering van UBS is voor woensdag gepland in Zürich.

KVS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud