UBS vraagt aandeelhouders advies over toplonen

De aandeelhouders van de Zwitserse bank zullen binnenkort een adviserende stem kunnen geven over het vergoedingssysteem van het topmanagement. UBS zal ook zijn bonussysteem transparanter maken. De bank neemt deze maatregelen nadat het beroep moest doen op een fel bekritiseerde hulplijn van de overheid.

(tijd) - UBS gaat een transparant systeem van bonussen opzetten voor het management. De bonussen worden niet onmiddellijk uitbetaald, maar zullen drie jaar lang geblokkeerd worden, schrijft de Zwitserse krant Sonntag die citeert uit een persbericht dat maandag zou gepubliceerd worden.

De lonen van het management worden niet bevroren, maar met het nieuwe verloningssysteem zal UBS geen miljoenenbonussen meer kunnen uitkeren wanneer het verlies maakt.

UBS en de andere grote Zwitserse bank Credit Suisse liggen onder vuur wegens de hoge verloning van het management op een moment dat de bank het erg slecht doet door de kredietcrisis. De Zwitserse overheid maakte eerder een miljardenplan bekend om UBS te redden.

Zaterdag protesteerden duizenden mensen voor de hoofdzetel van UBS.

 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud