UBS ziet mogelijk meer afschrijvingen in vierde kwartaal

De Zwitserse zakenbank UBS voorziet mogelijk meer afschrijvingen in het vierde kwartaal als gevolg van de problemen op de Amerikaanse markt voor risicovolle hypotheken. Dat heeft de bank maandag, voorafgaand aan de publicatie van de definitieve derdekwartaalcijfers op 30 oktober, bekendgemaakt.

(tijd) - Het vierde kwartaal van 2007 is volgens UBS wel goed begonnen, maar de bank durft daaruit niet te concluderen dat het kwartaal net zo goed zal blijven als het begon en dat de huidige moeilijkheden op korte termijn opgelost zullen zijn.

UBS waarschuwde begin oktober al dat in het derde kwartaal van 2007, dat eindigde op 30 september, een verlies voor belasting zal worden geleden van 600 miljoen tot 800 miljoen Zwitserse Frank (ca. 360-480 miljoen euro). Deze verwachting werd vandaag bevestigd. Door Bloomberg geraadpleegde analisten rekenen voor het derde kwartaal op een verlies van 683 miljoen frank.

De bank stelt significante verliezen te zullen lijden op de waardepapieren die zijn gerelateerd aan de Amerikaanse subprime hypotheekmarkt. De afschrijvingen op deze waardepapieren bedragen zo'n 4 miljard frank.

UBS zal dinsdag 30 oktober de volledige cijfers over het derde kwartaal bekendmaken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud