UBS ziet nettowinst eerste kwartaal 6,5 procent dalen

De Zwitserse bank UBS heeft in het eerste kwartaal van 2007 een nettowinst gerealiseerd van 3,275 miljard Zwitserse frank (circa 1,985 miljard euro), een daling van 6,5 procent ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar, toen de nettowinst 3,5 miljard Zwitserse frank bedroeg.

(tijd) De Zwitserse bank boekte daarmee voor het derde kwartaal op rij een winstdaling. De winst in het eerste kwartaal van 2006 is inclusief een boekwinst van 290 miljoen Zwitserse frank op de verkoop van Motor-Columbus.

De bank deed het daarmee ook iets minder goed dan verwacht. Analisten geraadpleegd door Bloomberg gingen gemiddeld uit van een winst van 3,3 miljard frank.

De nettowinst uit voortgezette activiteiten steeg met 4 procent tot 3,18 miljard frank. De winst per aandeel uit voortgezette activiteiten steeg met 9 procent naar 1,62 frank.

Vooruitkijkend stelt de bank dat hoewel het waarschijnlijk is dat de economische expansie in de Verenigde Staten zal afnemen in de komende maanden, er toenemend bewijs is dat de rest van de wereldeconomie in goede conditie is. UBS verwacht niet dat de problemen op de Amerikaanse hypotheekmarkt een negatief effect zullen hebben op wereldschaal op de lange termijn. Daarnaast stelt Financieel bestuurder Clive Standish er vertrouwen in te hebben dat 2007 opnieuw een succesvol jaar van groei zal zijn voor UBS.

De winst voor belastingen van de divisie Global Wealth Management & Business Banking steeg ten opzichte van het vierde kwartaal van 2006 met 3 procent tot 2,24 miljard frank. De winst voor belastingen van Global Asset Management nam op kwartaalbasis toe met 1 procent tot 404 miljoen frank. De winst voor belastingen uit Investment Bank-activiteiten liet een stijging op kwartaalbasis zien van 3 procent tot 1,8 miljard frank.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud