VEB roept Nederlandse overheid op tot gebaar Fortis-aandeelhouders

De Nederlandse Staat moet, in navolging van de Belgische regering, een fonds oprichten om gedupeerde Fortis-aandeelhouders te compenseren. Dat meldt de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zondagavond in een persbericht.

(Dow Jones) - Met de verkoop van een groot deel van Fortis Bank Belgie aan BNP Paribas heeft de Belgische regering een flink minderheidsbelang gekregen in BNP Paribas. De Belgische regering heeft aangekondigd een fonds op te richten waarin een deel van de mogelijke koerswinsten en dividenden die de Staat boekt op haar belang in BNP Paribas wordt gestort.

Doel van het fonds is de kleine, gedupeerde aandeelhouders van Fortis te laten deelnemen in de eventuele winsten op BNP Paribas. Institutionele beleggers kunnen niet van deze regeling profiteren.

Het Ministerie van Financien zou er volgens de VEB voor kunnen kiezen een vergelijkbaar fonds op te zetten waarin de eventuele winsten op de verkregen bedrijfsonderdelen van Fortis in Nederland en ABN AMRO terechtkomen met als doel deze te laten toekomen aan de huidige aandeelhouders Fortis.

De VEB zegt de oprichting van een dergelijk fonds aan te moedigen als eerste stap. De VEB tekent daarbij wel aan dat de "hieruit voortvloeiende compensatie nog onvoldoende, onzeker en in strijd met de gelijke behandeling van alle aandeelhouders is".

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud