'Verkoop LaSalle was in vier dagen rond'

De overeenkomst van ABN AMRO met Bank of America over de verkoop van LaSalle voor USD 21 miljard is in vier dagen tijd gesloten. Dat heeft bestuursvoorzitter Rijkman Groenink van ABN donderdag gezegd op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. 'Het bod is te goed om te laten lopen.'

(betten) Volgens de bestuursvoorzitter werd Barclays, de bank die ABN AMRO wil overnemen, pas vrijdag op de hoogte gesteld van deze voorgenomen verkoop.

Hoewel Groenink hoopt op een betere prijs, stelt hij ervan uit te gaan dat het bij de USD 21 miljard in contanten zal blijven. 'Maar laat de Bank of Scotland maar komen, hoe hoger de prijs, hoe beter voor onze aandeelhouders.' Bank of America betaalt volgens Groenink 18 tot 19 keer de winst voor LaSalle. 'En dat is echt ongekend in deze branche.' Volgens analist Gert Jaap Kraan van Gilissen is een koers-winstverhouding van 15,6 normaal voor de sector.

ABN AMRO heeft inmiddels overeenstemming bereikt met Barclays over een overname door de Britse bank. ABN AMRO heeft ook nog Royal Bank of Scotland, Santander en Fortis toestemming gegeven voor een boekenonderzoek. Deze drie banken willen echter niet dat het Amerikaanse dochterbedrijf LaSalle wordt verkocht, maar ABN AMRO kan naar eigen zeggen niet meer onder dit besluit uit.

Maandag kwam ABN AMRO met de overeenkomst met Bank of America naar buiten. Tegenbieders krijgen twee weken de tijd om een tegenbod uit te brengen. Bank of America krijgt daarna vijf werkdagen de tijd om dit hogere tegenbod te evenaren. Partijen die LaSalle van ABN AMRO willen overnemen moeten snel beslissen. Bieders hebben tot 6 mei, 23.59 uur Eastern Standard Time de tijd om tot een bod te komen. Volgens Groenink staat de verkoop van LaSalle overigens los van de fusie met Barclays.

foto epa

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud