Verlies Deficom vervijfvoudigt tot 3,3 miljoen euro in 2006

De holding Deficom, die enkel een belang van 15 procent heeft in de Waalse televisiezender BeTV, boekte in 2006 een verlies van 3,3 miljoen euro. Dat is bijna vijf maal meer dan in 2005. '2007 moet het eerste winstjaar voor BeTV worden', blikt het bedrijf al even vooruit.

(tijd) Het jaarverlies is te wijten aan een afwaardering van de participatie van Deficom in BeTV. 'De waarde van onze participatie is afgestemd op het eigen vermogen van BeTV', klinkt het. BeTV heeft jaar na jaar verlies gemaakt.

De omzet van BeTV daalde in 2006. Het aantal abonnees viel terug doordat BeTV de uitzendrechten voor het Belgisch voetbal verloor. Dankzij de lancering van de keten Bé série kwam de daling van het klantenbestand tot stilstand en sinds september is er zelfs sprake van een zekere groei. 'Door de sterke resultaten van BeTV tijdens de tweede jaarhelft van 2006 en het sterke begin van 2007 wordt de beslissing van de afwaardering van het belang in BeTV mogelijk herzien in de loop van 2007'. 2007 zou het eerste winstjaar van het bedrijf moeten worden. 'Behoudens onvoorziene gebeurtenissen', klinkt het.

Deficom bezit nog steeds warrants waarmee het zijn participatie in BeTV kan optrekken van 15 naar 33 procent. Deze warrants kunnen nog tot 22 juni 2007 kunnen uitgeoefend worden. Een uitoefening zou een investering van 9,85 miljoen euro betekenen.

Jan De Schamphelaere jan.de.schamphelaere@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud