Verzekeringskosten natuurrampen verdrievoudigd in 2007

De grootste herverzekeraar ter wereld, Swiss Re, schat dat de kosten van natuurrampen voor verzekeringsmaatschappijen in 2007 verdrievoudigd zijn in vergelijking met vorig jaar. Het gaat om een bedrag van naar schatting 35 miljard dollar of 25 miljard euro, zegt Swiss Re maandag.

(belga) Volgens de algemeen directeur van Swiss Re, Jacques Aigrain, was het jaar 2006 wel relatief goed, met "slechts" 12 miljard dollar terugbetalingen als gevolg van natuurrampen.

De verkzekering- en herverzekeringssector "zou dit jaar een gezond resultaat moeten hebben, maar wel iets minder goed dan in 2006", aldus Aigrain. Zo zou 2007 passen in de lange termijntrend van een exponentiële groei van de kosten als gevolg van natuurrampen.

Als 2007 effectief afklokt op 35 miljard dollar, dan betekent dat nog altijd veel minder dan in 2005. Toen moest de sector een totaalkost van 80 miljard dollar vergoeden. Oorzaken waren onder meer een hele reeks orkanen die de Verenigde Staten teisterden, onder wie Katrina.

De natuurrampen van 2007 kostten Swiss Re tot nu 595 miljoen dollar. De overstromingen in Groot-Brittanië (foto) in juni en juli zijn alleen al verantwoordelijk voor 100 miljoen euro.

foto reuters

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud