Verzekeringssector groeide in 2006 met 5 procent

In 2006 werd er wereldwijd voor 3.723 miljard dollar verzekerd. Dat is 5 pct meer dan het jaar voordien. De groei is vooral te danken aan de markt van de levensverzekeringen. Dat blijkt uit een studie van herverzekeraar Swiss Re.

(belga) In 2006 werd er wereldwijd voor 3.723 miljard dollar verzekerd. Dat is 5 procent meer dan het jaar voordien. De groei is vooral te danken aan de markt van de levensverzekeringen. Dat blijkt uit een studie van herverzekeraar Swiss Re.

Swiss Re nam de verzekeringsmarkt van 147 landen onder de loep en kwam tot de vaststelling dat de markt van de verzekeringen er vorig jaar op vooruit is gegaan op het vlak van kapitalisatie en rendabiliteit.

De groei is vooral opvallend in de opkomende markten zoals Azië (20,8 pct). De opkomende markten laten een gemiddelde groei van 16,1 pct optekenen tot in totaal 330 miljard dollar. De groei is daar vier keer groter dan in de geïndustrialiseerde landen. Daar is de groei beperkt tot 4 pct tot een totaal van 3.390 miljard dollar.

Onder de geïndustrialiseerde landen laat het Verenigd Koninkrijk een opvallende groei van 20,1 pct optekenen. In Frankrijk was er een stijging van 10,6 pct en in Duitsland van 0,6 pct. In de Verenigde Staten, de grootste verzekeringsmarkt ter wereld, was er een stijging van 2,1 pct tot 1.170 miljard dollar.

In de tak van de levensverzekeringen lag de groei met 7,7 pct hoger dan gemiddeld.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud