Advertentie

Vet salaris voor nieuwe RBS-topman

Stephen Hester volgde volgend jaar Sir Fred Goodwin op als topman van RBS ©BLOOMBERG NEWS

De nieuwe topman van Royal Bank of Scotland (RBS), waarin de overheid een meerderheidsaandeel heeft, kan over het boekjaar 2009 tot 9,6 miljoen pond (11,3 miljoen euro) verdienen als hij een aantal doelstellingen haalt. Dat schrijft de Financial Times maandag.

(belga) - Volgens de krant zou de UKFI, de holding die het overheidsbelang van 70 procent in RBS beheert, vorige week tot een akkoord gekomen zijn met Stephen Hester, die voormalig topman Fred Goodwin in de herfst van 2008 opvolgde.

Bovenop zijn jaarsalaris van 1,2 miljoen pond, zou Hester kunnen rekenen op zowat 2 miljoen pond aan premies per jaar. Als kers op de taart kan hij nog eens 6,4 miljoen pond krijgen in de vorm van onder meer aandelen als hij bepaalde langetermijndoelstellingen haalt. Een van die doelstellingen is dat het aandeel RBS binnen drie jaar op minimaal 70 pence staat, of ongeveer een verdubbeling tegenover de huidige koers.

Een verdubbeling van de koers zou de Britse staat overigens een meerwaarde van zowat 10 miljard euro opleveren als hij zijn aandeel zou verkopen.

RBS gaf geen commentaar op de berichten. UKFI herhaalde dat de premies gebaseerd moeten zijn op duurzame prestaties en op de bijdrage aan het herstel van de banken.

Het nieuws komt er minder dan een week nadat voormalig topman Goodwin, die verantwoordelijk wordt geacht voor het debacle bij de groep, er mee heeft ingestemd om zijn pensioenuitkering aanzienlijk te verlagen na maanden van polemiek. Oorspronkelijk was hem meer dan 800.000 euro per jaar toegekend.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud