VFB adviseert ja-stem Fortis-AV

De Vlaamse Federatie van Beleggingsclubs en Beleggers (VFB) handhaaft zijn advies voor een ja-stem op de komende aandeelhoudersvergaderingen van Fortis. De VFB beschouwt het aandeel van de Fortis-holding wel niet meer als een langetermijnbelegging voor particuliere aandeelhouders, maar wel als een trading-aandeel.

(tijd) - De VFB adviseert op de aandeelhoudersvergaderingen van 8 en 9 april de Fortis-transacties en de andere punten op de dagorde goed te keuren. Wegens het aantreden van nieuwe aandeelhouders sinds 14 oktober 2008, verwacht de VFB dat een meerderheid van de aanwezige aandeelhouders een positieve stem zal uitbrengen. 'Verder vechten tegen de Belgische Staat en BNPP is misschien moedig maar uitzichtloos', zegt de VFB. 

De VFB blijft wel teleurgesteld over wat er na de 'ramp van september 2008' voor de Fortis-aandeelhouders overblijft. 'Gezien de complexiteit en de geringe transparantie van enkele componenten van de balans, komt Fortis Holding zelfs tijdelijk niet meer in aanmerking als langetermijnbelegging voor particuliere aandeelhouders', zegt de VFB. 'Fortis Holding is tot nader orde een trading-aandeel en geen goede-huisvaderaandeel.'

Investor relations

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud