Advertentie

VK start onderzoek naar bankbonussen

Alistair Darling (Foto AFP)

Het Britse ministerie van Financiën gaat een onderzoek instellen naar bonussen in de banksector. Dat zegt minister van Financiën Alistair Darling in de Sunday Telegraph.

(belga) - Verschillende grote namen in de Britse banksector hebben een beroep gedaan op belastinggeld om de kredietcrisis het hoofd te bieden. Zo ontving Royal Bank of Scotland miljarden ponden.

Maar de mogelijkheid dat verschillende kaderleden van die banken die een beroep hebben gedaan op staatsgeld, een royale bonus ontvangen, berokkent hun waardigheid in Groot-Brittannië schade.

De Sunday Telegraph bevestigt nu dat Royal Bank of Scotland (RBS) de intenie zou hebben om bijna een miljard pond aan bonussen uit te delen aan kaderleden dit jaar, ondanks de instabiliteit van de financiële situatie.

Darling kondigt in de zondagskrant aan dat er een onafhankelijk onderzoek zal gevoerd worden naar het verband tussen de uitgekeerde bonussen en het nemen van overdreven risico's. Hij denkt dat de regering zal reageren 'om het volk te beschermen wanneer het nemen van risico's ieder van ons bedreigt'. Het onderzoek zal aanbevelingen doen over risicobeheer en het verband tussen de lonen van kaderleden en de genomen risico's, aldus de minister.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud