'Vlucht naar cash door betaaltarief Maestro'

De overschakeling van het Belgische Bancontact/MrCash-systeem naar het internationale Maestro-netwerk dreigt de populariteit van de bankkaart bij winkeliers en zelfstandigen aan te tasten. Bijna een derde zegt elektronische betalingen niet langer te aanvaarden als de tariefplannen van Maestro doorgang vinden.

(belga) Dat staat donderdag in De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Volk.

Die plannen komen erop neer dat betalen met de bankkaart fors duurder dreigt te worden voor winkeliers. Zelfstandigenorganisaties schatten de meerkosten van de onlangs bekendgemaakte tarieven op tientallen tot zelfs meer dan honderd miljoen euro per jaar.

Uit een enquête onder leden van zelfstandigenorganisatie NSZ blijkt nu dat winkeliers van plan zijn om in dat geval het elektronisch betalen fors te ontmoedigen. Van degenen die nu de bankkaart aanvaarden als betaalmiddel, wil 31 procent volledig op cash geld overschakelen. Meer dan de helft wil het elektronisch betalen alleen handhaven voor grote bedragen. Ook zou de consument zelf een deel van de kosten moeten betalen.

Het NSZ waarschuwt voor het gevaar dat België "een stap terug" doet en dat de positie van het elektronisch betaalverkeer in gevaar komt, met alle veiligheidsproblemen van dien.

foto maestro

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud