Voormalig Dresdner-topman ziet af van premie

©BLOOMBERG NEWS

Na massale kritiek vanuit de politiek, heeft de voormalige topman van de Duitse Dresdner Bank, Herbert Walter, aangekondigd zijn vertrekpremie van 3,6 miljoen euro terug te geven. Dat verklaarde hij tegenover Bild am Sonntag, zo is op de website te lezen.

(belga) - "Met respect voor de zware gevolgen van de financiële crisis voor Dresdner Bank, verzaak ik aan deze premie", verklaarde hij. Dresdner Bank leed het voorbije jaar, als gevolg van afschrijvingen in de divisie investeringsbankieren, een verlies van meer dan 6 miljard euro.

Ondanks het miljardenverlies ontvingen de negen directieleden van Dresdner het voorbije jaar samen 58 miljoen euro, zo raakte vrijdag bekend. Dat is bijna het dubbele van in 2007. Dresdner is als gevolg van de financiële problemen door Commerzbank overgenomen en de top is vervangen. Walter kreeg hierbij een vertrekvergoeding van 3,6 miljoen, die hij nu dus teruggeeft.

In het interview met Bild pleitte hij alvast voor een hervorming van het verloningsysteem in de banksector. Volgens hem moeten de lonen meer gekoppeld worden aan de langetermijnresultaten van het bedrijf. "Ik kan begrijpen dat het vergoedingssysteem van banken bij veel mensen op onbegrip stuit", zei hij nog.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud