Voorstanders zelfstandig Fortis lanceren oproep via YouTube

Een aantal belangenorganisaties die ijveren voor een zelftandig Fortis hebben via de populaire videowebsite YouTube een oproep gelanceerd 'om een publiek debat te voeren' over een alternatief voor de deal met BNP Paribas.

(tijd) - Eerder deze week hadden het advocatenbureau Modrikamen, het juridisch adviesbureau Deminor, Test-Aankoop en de Franstalige beleggersorganisatie ADAF nog de details van hun standalonescenario voor Fortis voorgesteld.

Maar dat plan kan alleen maar kans op slagen krijgen als de Fortis-aandeelhouders zich voglende week tegen het herziene akkoord met BNP Paribas uitspreken. Sinds het Brusselse Hof van Beroep begin april besliste dat alle Fortis-aandeelhouders op de algemene vergaderingen in Gent en Utrecht kunnen stemmen over de deal met BNP Paribas, zijn de kansen van het ja-kamp aanzienlijk toegenomen. 

In een videoboodschap doen Laurent Arnauts van het advocatenkantoor Modrikamen en Pierre Nothomb van Deminor nu een ultieme poging om de nee-stemmers alsnog over de streep te halen.  De twee roepen op tot een 'publiek debat' over hun alternatieve plan. Ook de Belgische overheid moet bereid zijn daarover een discussie aan te gaan.  

Modrikamens media-offensief beperkt zich trouwens niet tot de YouTube-boodschap. Volgens de krant Le Soir zou de Brusselse advocaat ook aansturen op een televisiedebat met minister van Financiën Didier Reynders en  Baudouin Prot, de gedelegeerd bestuurder van BNP Paribas. De televisiezender RTL-TVi zou zich bereid zijn dit 'duel' uit te zenden, net als de RTBF. 

PS

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud