Warren Buffett stapt in kredietverzekering

De Amerikaanse superbelegger Warren Buffett heeft plannen om een kredietverzekeraar op te starten die het voor lokale overheden in de VS makkelijker moet maken om te lenen. De nieuwe verzekeraar moet de concurrentie aangaan met Dexia-dochter FSA en de andere spelers in de sector. Die werden de jongste maanden fel getroffen door de crisis op de kredietmarkt.

(tijd) - 'Berkshire Hathaway Assurance Corp' gaat vandaag van start in de Amerikaanse staat New York en krijgt zo goed als zeker een AAA-rating, zo weet de Wall Street Journal. Daarmee zou Buffett al een stap voor zijn op concurrenten MBIA en Ambac, die vorige week nog hun kredietwaardigheid zagen verlaagd door onder meer Standard & Poor's.

De sector loopt steeds meer risico op forse verliezen door het subprime-gerelateerde schuldpapier dat zij verzekeren. Buffett ziet in die turbulente toestand een opportuniteit. 'Een nieuwe triple-A-speler zal klanten wegnemen bij de andere, wiens rating op losse schroeven staat', aldus een analist.

Na New York richt Buffett zijn pijlen op Californië, Puerto Rico, Texas, Illinois en Florida.

Roel Verrycken roel.verrycken@tijd.be

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud