Wissel aan de top bij KBC

Luc Philips ©BELGA

Financieel directeur Herman Agneessens (59) gaat op pensioen en verlaat KBC op 30 april. Luc Philips (57) volgt hem op. Philips heeft 37 jaar ervaring bij KBC en bekleedde daar verschillende topfuncties.

(tijd) - Herman Agneessens wordt in mei 60 jaar. Agneessens heeft 37 jaar bij KBC gewerkt, waarvan 13 jaar als lid van het directiecomité. Tussen 1998 en 2003 was hij verantwoordelijk voor de succesvolle uitbouw van de activiteiten in Centraal- en Oost-Europa. Sinds 2004 was hij chief financial officer en chief risk officer en lid van het Directiecomité van KBC Groep.

Herman Agneessens wordt opgevolgd door Luc Philips. 'Luc Philips heeft zijn hele loopbaan binnen de KBC-groep opgebouwd, kent het bedrijf door en door en zal derhalve de continuïteit maximaal verzekeren', luidt het in een persbericht.

Carrière Luc Philips

Luc Philips (1951) trad in 1971 in dienst van de toenmalige Kredietbank, waar hij het in 1997 schopte tot gedelegeerd bestuurder. In 1998, na de fusie van Kredietbank, CERA Bank en ABB Verzekeringen, werd hij gedelegeerd bestuurder van KBC Bankverzekeringsholding en KBC Bank.

Na de fusie van KBC Bankverzekeringsholding en Almanij in 2005 werd Philips voorzitter van de Raad van Bestuur van KBC Verzekeringen, ondervoorzitter van de Raad van Bestuur van KBC Bank en bestuurder van KBC Groep, alsook voorzitter van de auditcomités van KBC Bank en KBC Groep.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud