'1.200 jobs weg bij Opel in Antwerpen'

De kans dat de fabriek van autobouwer Opel in Antwerpen de deuren moet sluiten, is gisteren weer een beetje kleiner geworden. Toch zou Antwerpen het tegen 2010 met zo'n 1.200 personeelsleden minder moeten stellen. Van de huidige 4.474 zouden er over drie jaar nog 3.200 mogen overblijven.

(tijd) Dat zeiden de bonden van de Opel-moeder General Motors na afloop van een onderhoud met de directie in het Duitse Rüsselsheim.

De bonden en directie van GM Europe zaten daar samen aan tafel om te bekijken hoe de overcapaciteit van het huidige Astra-model kan worden opgelost. De Astra rolt onder meer in Antwerpen van de band.

'We hebben de directie enkele voorstellen gedaan die zij zal bekijken tegen onze volgende vergadering', zegt Rudi Kennes van de socialistische vakbond ABVV. Kennes is ook de vicevoorzitter van de Europese ondernemingsraad bij GM. 'We hebben vooral duidelijk gemaakt dat er geen enkele economische basis bestaat om een fabriek van GM in Europa te sluiten', stelt Kennes.

Dat spoor lijkt de directie nu ook te volgen, want na afloop van het onderhoud hadden de bonden de indruk dat 'de kans groot was dat er volgende week dinsdag, tijdens het Economisch Comité in Brussel, geen sluiting van Antwerpen wordt aangekondigd', zegt Kennes. Op 24 en 25 april zit een beperkte werkgroep van bonden en directie opnieuw aan tafel. De fabrieken in Antwerpen en het Duitse Bochum zijn de grootste twee die het Astra-model bouwen.

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud