1.500 jobs in gevaar bij Case New Holland

De Italiaanse autogroep Fiat gaat wereldwijd 10 tot 15 procent van de bediendejobs schrappen bij zijn Amerikaanse filiaal CNH (Case New Holland), waar landbouw- en bouwmachines geproduceerd worden en dat vestigingen heeft in Antwerpen en Zedelgem. De maatregel kan 1.000 tot 1.500 mensen treffen.

(belga) - In een persbericht over de eerstekwartaalresultaten zegt CNH dat het de volgende twaalf maanden ongeveer 250 miljoen dollar gaat investeren om "de kosten te verminderen en de operationele efficiëntie te verbeteren".

'Deze plannen omvatten verdere personeelsreducties, initiatieven om de kosten te verminderen, reorganisaties en/of herstructureringen', zo luidt het. 'De plannen kunnen alle activiteiten van de onderneming treffen.'

De inspanningen zouden wel vooral gericht zijn op de bouwmachineafdeling, waarvan de omzet tijdens het eerste kwartaal kelderde met bijna 60 procent.

CNH leed een nettoverlies van 126 miljoen dollar. Vorig jaar was er nog een eerstekwartaalwinst van 112 miljoen dollar.
Noch in Antwerpen, noch in Zedelgem waren de vakbonden donderdagavond op de hoogte van eventuele maatregelen in de Belgische vestigingen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud