400 banen weg bij Volvo Trucks Gent

(tijd) - Bij de vrachtwagenfabriek van Volvo in Gent verdwijnen 400 tijdelijke banen. De tijdelijk ingestelde nachtdienst om de grote vraag naar trucks op te vangen verdwijnt. De sanering maakt deel uit van een concern-brede reorganisatie waarbij wereldwijd 1.400 banen verloren gaan.

Volvo kampt net als de rest van de vrachtwagenproducenten met een dalende vraag naar trucks. Na jaren hoogconjunctuur waarbij de vraag naar vrachtwagens vooral in Centraal- en Oost-Europa erg groot was, is er sinds enkele maanden sprake van een daling van de bestellngen van nieuwe vrachtwagens.

Volgens het Volvo-hoofdkwartier in Göteborg is de reorganisatie 'niet alleen nodig om de capaciteit naar beneden toe bij te stellen, maar ook om de werkefficientie te verhogen en de hoge grondstofprijzen te compenseren'.

De nachtdienst in Gent zal uiterlijk eind december volledig vervallen. Wereldwijd verdwijnen 1,400 banen, waarvan het merendeel in de Volvo-fabriek in het Zweedse Gotenburg. Daar schrapt Volvo 610 jobs. Bovenop de banenreductie komt er nog een additioneel kostenbesparingsplan.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud