Advertentie
Advertentie

'750 banen bedreigd bij DAF Trucks in Westerlo'

Bij DAF Trucks in Westerlo verdwijnen er hoogstwaarschijnlijk 750 jobs. Dat bevestigt ABVV-woordvoerder Hans Vaneerdewegh. Behalve 600 tijdelijken, zouden er ook 90 interims en 60 vaste contracten worden opgezegd. De reden voor de massale ontslagen is een productiedaling van het aantal vrachtwagens ten gevolge van de economische crisis.

(belga) - De directie kondigde eerder al een productiedaling aan van 245 naar 190 trucks. Dinsdag werd op een speciale ondernemingsraad gemeld dat de daling nog groter is. Er zullen in de toekomst slechts 170 trucks per dag gemaakt worden in Westerlo, aldus de vakbondsman.

In het bedrijf heerst grote verslagenheid. De vakbonden zijn bezig het personeel te informeren. Of er acties volgen is nog niet duidelijk. Woensdagmorgen zullen de bonden hun gezamenlijke strategie bepalen.

Daarna wordt het personeel verder geïnformeerd en hopen de werknemers zo snel mogelijk met de directie aan tafel te kunnen gaan zitten. Een spontane staking sluit het ABVV niet uit. Of de nachtploeg dinsdag aan de slag gaat, is dus nog niet zeker.
Bij DAF Westerlo werken in totaal 2.336 arbeiders.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud