80-tal werknemers weer aan de slag bij De Poortere Fréres

De overname van het failliete textielbedrijf De Poortere Fréres (DPF) uit Moeskroen is zo goed als rond. Dat zegt het gemeenschappelijk vakbondsfront FGTB-CSC in een gezamenlijk communiqué. Volgens de vakbonden is het "99 % zeker" dat de activiteit in het bedrijf vanaf volgende week geleidelijk aan wordt heropgestart. Op termijn zouden ruim 80 van de 240 werknemers er opnieuw aan de slag kunnen.

(belga) De Poortere Fréres werd op 8 juni failliet verklaard door de rechtbank van koophandel in Doornik. Het bedrijf was in november 2006 overgekocht door Escolys uit Ingooigem, maar de nieuwe aandeelhouder slaagde er niet in om DPF terug uit de rode cijfers te halen.

"Het ziet er nu naar uit dat de herneming van de activiteiten voor de deur staat", zegt vakbondsafgevaardigde Patrice D'Hoop. "Wellicht kan er vanaf volgende week terug gewerkt worden. Dat zal in fasen gebeuren. De snelle heropstart komt er om het bestaande clienteel van DPF niet te verliezen."

De vakbonden zien vrijdag voormalig gedelegeerd bestuurder Luc Royaux, die samen met enkele partners de overname bewerkstelligde. Meer informatie willen de bonden voorlopig niet vrijgeven.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud