Aandeel Coil springt bijna 30% hoger na instap Alucoat

Alucoat Conversion SAU heeft meer dan 10 procent verworven van het kapitaal van Coil en sluit verdere aankopen, met eventuele controleverwerving, niet uit. Dat liet Alucoat weten aan de Franse toezichthouder Autorite des Marches Financiers en aan de Belgische toezichthouder CBFA, zo blijkt uit een persbericht van Coil. Het aandeel, genoteerd op Euronext Parijs, noteert omstreeks 15.00 uur 28 procent hoger op 13,50 euro.

Coil is een Belgisch bedrijf dat zich toelegt op de continu oppervlaktebehandeling van bobijnen gelamineerd aluminium. Alucoat meldde dat zij op 7 december de drempels van 5 procent en 10 procent in het kapitaal van Coil heeft overschreden. Op deze datum bezat Alucoat Conversion SAU, filiaal van de groep Aliberico, 10,05 procent van het kapitaal van de groep Coil, wat 8,17 procent van de stemrechten vertegenwoordigt.

In haar intentieverklaring heeft Alucoat Conversion verduidelijkt dat in de volgende twaalf maanden nieuwe aankoopverrichtingen kunnen worden gerealiseerd, met inbegrip van het verwerven van de controle.

'Bij afwezigheid van meer informatie van Alucoat Conversion SAU over haar intenties, verduidelijkt Coil dat deze participatie niet aangezocht is. Op dit ogenblik bestaan er geen onderhandelingen tussen de twee partijen.'

Gedelegeerd bestuurder Tim Hutton van Coil zegt in het persbericht: 'Deze beweging beoogt de ontwikkelingsinspanningen van Coil te recupereren nog voor ze gevaloriseerd zijn. Daarnaast benadrukt deze operatie het belang van Coils strategie op de markt van het geanodiseerd aluminium en onderlijnt ze de veel belovende vooruitzichten die wij bieden. In het belang van Coil en haar aandeelhouders zullen wij alle opties bestuderen.'

Roland Legrand

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud