Aandeel Jensen tot 10 procent lager

Het aandeel van Jensen-Group ging vandaag tot 10 procent lager. De producent van industriele wasmachines waarschuwt voor een eventuele winstdaling in 2008.

(tijd) - Jensen had zich dit jaar tot doel gesteld de resultaten van 2007 te evenaren. 'Dat wordt nu een uitdaging', klinkt het. 'Het eerste kwartaal was goed maar we zijn voorzichtiger voor het hele jaar.' Het bedrijf was het jaar gestart met een goed gevuld orderboek. Dat vertaalde zich in een omzetgroei van 18 procent tot 61,8 miljoen euro in het eerste kwartaal.

Maar door de economische onzekerheid verwacht Jensen een daling van de vraag naar investeringsgoederen. 'De orders komen aan een trager tempo binnen', zei gedelegeerd bestuurder Jesper Munch Jensen vandaag in de marge van de algemene vergadering. 'Het tweede kwartaal zal nog oké zijn maar ik ben nerveus voor het derde kwartaal', zegt hij. 'Wat het vierde kwartaal brengt, is moeilijk te voorspellen door een gebrek aan visibiliteit.'

'We voelen de impact van de financiele crisis. De projecten die we doen zijn nogal rentegevoelig', verklaarde voorzitter Raf Decaluwé de ordervertraging. De installatie van een wasserijsysteem, inclusief droog-, strijk en plooiapparatuur kost al snel 2 a 5 miljoen euro. Voor textielverhuurders, hotels en andere klanten is dat een hele boterham.

Ook de zwakke dollar speelt in het nadeel van Jensen. 20 a 25 miljoen euro van de omzet is in dollar uitgedrukt.

De uitbreidingsplannen van Jensen blijven intact. De fabrieken draaien momenteel bijna aan volle capaciteit. Daarom investeert Jensen in bijkomende machines. Nieuwe fabrieken staan niet in het plan. Jensen wil wel minder in onderaanneming laten produceren en meer zelf doen.

Het aandeel zakt vandaag ruim 10 procent tot 8,63 euro bij een drukke handel. Op de algemene vergadering vandaag was er echter geen gemopper. Het aandeel steeg vorig jaar namelijk van 6 tot 11 euro.

De aandeelhouders keurden alle agendapunten op de algemene vergadering goed. Een BAV gaf de goedkeuring aan de Raad van Bestuur om 12.238 eigen aandelen te vernietigen. Het inkoopprogramma wordt verlengd. Jensen wil tot 225.000 eigen aandelen inkopen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud