ABO uit Gent neemt Axtron en Syncera over

Het bodemsaneringsbedrijf ABO uit Gent heeft de activiteiten van het failliete Axtron Holding overgenomen, meldt De Tijd. Dat Limburgse bedrijf is eveneens actief in bodemsanering en consulting.

(tijd) Axtron heeft vestigingen in Tessenderlo, Luik en in Gent. De Axtron groep en de Axtron Holding werden midden november failliet verklaard door de rechtbank van koophandel.

Bovendien nam ABO zopas alle Belgische opdrachten over van Syncera, een bureau gespecialiseerd in milieuadvies en in bodemrapportering. Door die twee overnames wordt ABO stilaan een van de marktleiders in België voor bodemonderzoek, zegt Frank De Palmenaer, de gedelegeerd bestuurder en eigenaar van ABO.

De sector bodemonderzoek heeft het in Vlaanderen zeer moeilijk door gebrek aan opdrachten, zegt De Palmenaer. Ook het grote Limburgse milieuadviesbureau Lisec heeft zich zopas grondig gereorganiseerd wegens gebrek aan opdrachten. De Vlaamse regering heeft wel een voorbeeld van een bodemdecreet in heel Europa, maar maakt weinig middelen vrij om ook effectief te saneren, zeggen analisten in de sector. De grote Vlaamse milieusaneringsbedrijven als DEC van Deme leven dan ook vooral van opdrachten uit het buitenland.

ABO werd in 1995 opgericht door Frank De Palmenaer en telt 150 medewerkers, verdeeld over de drie gewesten in België. ABO richtte dit jaar nog een kantoor op in Hasselt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud