Advertentie

Abu Dhabi koopt zich in bij Daimler

©BLOOMBERG NEWS

Aabar Investments, een staatsfonds uit Abu Dhabi, wordt een belangrijke aandeelhouder van de Duitse autobouwer Daimler. Die geeft 10 procent nieuwe aandelen uit, die bijna allemaal naar Aabar gaan. Ook Koeweit heeft al een belang van 6,9 procent in Daimler.

Met de uitgifte wil Daimler naar eigen zeggen zijn kapitaalbasis versterken. De deal met Aabar levert de autoconstructeur 1,95 miljard euro op, of 20,27 euro per aandeel. Aabar krijgt daarvoor een belang van 9,1 procent van de aandelen.

Aabar is een investeringsfonds uit Abu Dhabi, met de International Petroleum Investment Company (IPIC) als grootste aandeelhouder. Dat IPIC is dan weer eigendom van de overheid van het emiraat. Aabar investeerde al in energiebedrijven, vastgoed, financiële diensten en de automotivesector. 

De twee partijen willen onder meer samenwerken voor de bouw van elektrische wagens. Er komt ook een trainingscentrum van Daimler in Abu Dhabi. 

Koeweit is al langer een aandeelhouder van Daimler, sinds 1974. Het belang van de Koeweiti's zal nu tot 6,9 procent stijgen. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud