Agfa-topman Olivié vertrekt waarschijnlijk eind 2007

Marc Olivié, de gedelegeerd bestuurder van Agfa-Gevaert, zal de beeldvormingsgroep waarschijnlijk tegen het einde van het jaar verlaten. 'Ik zal wellicht niet betrokken zijn bij de dagelijkse leiding eens Agfa is opgesplitst in drie afzonderlijke ondernemingen', liet Olivié zich ontvallen in de marge van de algemene aandeelhoudersvergadering van de groep.

(tijd) 'Ik sta ter beschikking van de raad van bestuur. Ik zal doen wat ze mij vragen', luidde zijn antwoord toen eerder op het jaar al gepeild werd naar zijn rol in de toekomstige structuur van Agfa-Gevaert.

Olivié is sinds mei 2005 topman van het Mortselse bedrijf. Dat Olivié zou vertrekken is niet onlogisch. Het is de bedoeling dat Agfa-Gevaert tegen het einde van het jaar in drie aparte, beursgenoteerde ondernemingen wordt opgedeeld. Die drie takken, Agfa Graphics, Agfa Healthcare en Agfa Materials hebben momenteel hun eigen leider, respectievelijk Stephan Vanhooren, Philippe Houssiau en Albert Follens. Het ligt voor de hand dat zij de gedelegeerd bestuurders worden van de nieuwe bedrijven maar zeker is dat allemaal nog niet.

Dat alles betekent niet dat Olivié de banden met Agfa volledig doorknipt. Een zitje in de raad van bestuur behoort nog steeds tot de mogelijkheden.

Agfa-Gevaert bevestigde dinsdagochtend, in aanloop naar de algemene vergadering, zijn vooruitzichten voor 2007. Het bewijst dat het bedrijf lessen uit het verleden trok. Vorig jaar zorgden tijdens de vergadering gedane uitspraken van de top over de omzetevolutie voor een enorme koersopstoot. Het bedrijf werd daarvoor op de vingers getikt door de CBFA.

Op de algemene aandeelhoudersvergadering werden dinsdag alle agendapunten goedgekeurd. De aandeelhouders gingen akkoord met de herbenoeming van bestuurder Jo Cornu en gaven ook hun fiat voor de uitbetaling van een brutodividend van 0,50 euro per aandeel.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud