Air France-KLM bekijkt samenwerking met Iberia

Air France-KLM bekijkt de mogelijkheden ten aanzien van een eventuele samenwerking met de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia. Dit stelt de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij maandag in een verklaring op de website.

(betten) 'Air France - KLM wil actief deelnemen aan het consolidatieproces in de Europese luchtvaartindustrie', zo staat geschreven. 'Omdat in Europa Spanje tot de belangrijkste markten behoort en Iberia een belangrijke spelen is in de luchtvaartsector, behoort deze maatschappij onvermijdelijk tot de partijen die een rol spelen in dit proces.'

Eerder vandaag meldde de de Spaanse website ElEconomista.es dat Air France-KLM tezamen met private equity-bedrijf Apax en twee Spaanse investeringsmaatschappijen een bod uitbrengen op de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia Lineas Aereas de Espana.

Het bod zal bij benadering EUR 3,60 per aandeel bedragen, zo schrijft ElEconomista. De twee Spaanse investeringsmaatschappijen die in verband worden gebracht met het consortium rond Air France-KLM en Apax zijn Inversiones Hemisferio en Inversiones Torreal de Juan Abello.

KLM-woordvoerder Bart Koster noemde het bericht eerder vandaag voorbarig en zei verder: 'Iberia heeft wel aangegeven zich te willen aansluiten bij ons. En wij zijn ook geinteresseerd in Iberia, omdat het een grote partij is met een interessante markt.'

Bij een toelichting op de jaarcijfers, eind mei, gaf bestuursvoorzitter Jean-Cyril Spinetta al aan een rol te willen spelen bij een Europese consolidatieronde in de luchtvaartsector.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud