Air France-KLM diep in het rood

©AFP

Air France-KLM heeft over het boekjaar 2009-2010 een nettoverlies geboekt van 1,56 miljard, bijna een verdubbeling van het tekort over 2008-2009. Het verlies in het vierde kwartaal was wel kleiner dan gevreesd door een betere kostenbeheersing.

De in omzet op drie na grootste luchtvaartgroep ter wereld boekte in de periode januari-maart een omzet van 5,02 miljard, een daling met 0,8 procent. Het nettoverlies steeg van 479 naar 691 miljoen euro. Het exploitatieverlies was evenwel kleiner dan een jaar eerder en dat is beter dan verwacht.
Over het volledige boekjaar tot einde maart incasseert de groep uiteindelijk een nettoverlies van 1,56 miljard tegenover 0,81 miljard een jaar eerder. De omzet daalde met 15 procent tot 20,99 miljard. Zowel in het vierde kwartaal als over het volledig boekjaar bleef de cashflow positief.
Voor het pas gestarte boekjaar rekent topman Pierre-Henri Gourgeon op een positief bedrijfsresultaat exclusief hedgingkosten en zonder de impact van de aswolk in april. Die kostte de maatschappij 260 miljoen aan inkomsten, het resultaat wordt met 160 miljoen negatief beïnvloed. gum

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud