Airbus gaat mogelijk vrachtvliegtuigen in VS assembleren

©AFP

Airbus, de Europese vliegtuigbouwer die te lijden heeft onder de dure euro, gaat mogelijk vrachtvliegtuigen assembleren in de VS. Dat zal gebeuren als het concern erin slaagt een contract van het Pentagon binnen te rijven. Het contract betreft de levering van A330-vrachttoestellen en militaire KC-30's en is 30 miljard dollar waard. Als Airbus dit contract wint, gaat het de toestellen in Alabama bouwen.

Foto: Gedelegeerd bestuurder van EADS, Louis Gallois (foto afp). 

(belga) -  De Amerikaanse luchtmacht zal binnen enkele weken beslissen wie het contract binnenhaalt.

"De aankondiging vandaag is een historische kans voor Airbus, EADS en de Amerikaanse luchtvaartindustrie", verklaarde topman Thomas Enders in een persbericht. "De keuze voor de KC-30 zou voor het Amerikaanse leger niet alleen het meest efficiënte vliegtuig opleveren, maar laat ook toe om de grootste assemblage-activiteit in de VS in 40 jaar op te zetten.

Voor Airbus zou het de eerste in zijn genre in de VS zijn". De assemblagelijn van Airbus zou 300 directe arbeidsplaatsen opleveren, en meer dan 1.000 indirect. De productie zou eind dit jaar van start kunnen gaan. Per maand zouden 4 toestellen van de band moeten rollen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud