Airbus wil 1 miljard dollar investeren in India

De Europese vliegtuigbouwer Airbus is van plan om 1 miljard dollar (752 miljoen euro) te investeren in India in de komende tien jaar. Dat heeft de vliegtuigbouwer donderdag zelf aangekondigd. Airbus meent dat India de volgende twintig jaar zowat 1.100 vliegtuigen nodig zal hebben, goed voor een totaal bedrag van 105 miljard dollar.

Een Airbus A319 van India Airlines - foto bloomberg

(belga) - Airbus wil in India een opleidingscentrum met vluchtsimulators, installaties voor de reparatie en het technisch onderhoud van vliegtuigen en een studiebureau oprichten.

Volgens een studie van Airbus zou het luchtverkeer in India de komende jaren drastisch toenemen. "De sterke vraag in India wordt ingegeven door de liberalisering van het luchtvervoer, het ontstaan van nieuwe maatschappijen en de dalende tarieven", aldus de vliegtuigbouwer.

Van de 1.100 nieuwe vliegtuigen die door de Indiase transportondernemers zouden besteld worden, zouden er 935 bestemd zijn voor passagiersvluchten en 165 voor vrachtvluchten.

Precies een jaar geleden maakte de in moeilijkheden verkerende Europese vliegtuigbouwer ongeveer dezelfde prognoses. Toen rekende Airbus op zo'n 1.000 vliegtuigen die India de komende twintig jaar zou bestellen.

De Indiase regering heeft in september 2005 de aankoop goedgekeurd van 43 Airbussen door de Indiase luchtvaartmaatschappij Indian Airlines voor een bedrag van 1,8 miljard euro. Airbus verloor datzelfde jaar wel een belangrijk contract met Air India ten gunste van zijn Amerikaanse concurrent Boeing.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud