Advertentie
Advertentie

Akkoord bereikt bij Carrières du Hainaut en Pierre Bleue Belge

De vakbonden en directies van de Carrières du Hainaut en de Carrières de la Pierre Bleue Belge, beide in Zinnik, hebben donderdag een akkoord bereikt. Dat meldt vakbondsman Jean-Philippe Piton. De stakingsactie bij het personeel is voorlopig opgeschort.

(belga) Het akkoord, dat voorziet in een loonstijging van meer dan 7 procent, wordt vanaf vrijdag voorgesteld aan de werknemers. Maandagmiddag kunnen de werknemers stemmen over het akkoord. De sociale partners zitten binnenkort opnieuw rond de tafel om te onderhandelen over de voorwaarden voor een hospitalisatieverzekering, maar de directie heeft zich hiervoor al geëngageerd.

De 700 werknemers van beide bedrijven gingen op 14 maart in staking na een eerste unilateraal voorstel van de directies. Dit voorstel voorzag in een loonstijging van 5,63 procent. Na onderhandelingen verkregen de bonden een loonstijging van 6,1 procent, maar de werknemers gingen ook hiermee niet akkoord en gingen woensdag opnieuw in staking.

Carrières du Hainaut werd opgericht in 1888 en exploiteert één van de grootste ornamentele openlucht steengroeven ter wereld.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud