Akzo Nobel neemt Ceilcote over voor 12 miljoen euro

Akzo Nobel neemt de wereldwijde Ceilcote-activiteiten over van het Duitse KCH Group voor ongeveer 12 miljoen euro, zo heeft het concern vrijdag bekendgemaakt in een persbericht. Met de overname breidt het bedrijf naar eigen zeggen zijn leidende positie uit in de wereldwijde markt voor beschermingslakken.

(betten) 'Deze overname onderstreept onze sterke toewijding aan de ambitieuze groeistrategie van Akzo Nobel', zo stelt bestuursvoorzitter Hans Wijers, tevens verantwoordelijk voor Coatings in de Raad van Bestuur, in een toelichting.

Ceilcote is een groot internationaal coatingmerk dat gebruikt wordt voor beton- en staalstructuren, met name in de petrochemische- en energie-industrie. Het bedrijf is in 1926 opgericht in Cleveland, Ohio in de VS en heeft momenteel 36 medewerkers in dienst.

Akzo Nobel geeft, zo stelde een woordvoerder desgevraagd, geen omzetgegevens van het bedrijf vrij, uit concurrentie-overwegingen. Ceilcote gaat vanaf het tweede kwartaal van dit jaar bijdragen aan de winst van Akzo Nobel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud