Akzo: nog geen beslissing over chemietak ICI na overname

Akzo Nobel heeft nog geen beslissing genomen over de chemie-activiteiten van Imperial Chemical Industries (ICI), bij een overname van het concern. Dat heeft woordvoerder Tim van der Zanden van Akzo dinsdag gezegd tegen Betten Beursmedia News. 'We zijn daar nog niet over uit'.

(betten) De woordvoerder reageerde op een artikel in De Telegraaf, waarin werd gesteld dat, als de overname van Imperial Chemical Industries (ICI) slaagt, Akzo uiteindelijk alle chemieactiviteiten van het Britse bedrijf wil doorverkopen. De krant baseerde zich op bronnen rond de transactie.

Momenteel bestaat alleen nog een verkoopakkoord met het Duitse Henkel voor een deel van de in de VS gevestigde chemietak National Starch; de lijmactiviteiten en elektronische materialendivisie. Deze onderdelen vormen in totaal 26% van de omzet van ICI.

Volgens de bronnen van De Telegraaf is Akzo Nobel nog met meerdere kopers in gesprek over de te verkopen activiteiten. Een goede prijs zou betekenen dat het bedrijf per saldo minder kwijt is aan de acquisitie van ICI. Daarover kwam gisteren een indicatief bod naar buiten van 670 pence per aandeel in contanten, oftewel GBP 8 miljard (EUR 11,8 miljard).

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud