'Akzo wil na overname ICI hele chemietak doorverkopen'

Akzo Nobel wil, als de overname van Imperial Chemical Industries (ICI) slaagt, uiteindelijk alle chemieactiviteiten van het Britse bedrijf doorverkopen. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf dinsdag, zich daarbij baserend op bronnen rondom de transactie.

(betten) Momenteel bestaat alleen nog een verkoopakkoord met het Duitse Henkel voor een deel van de in de VS gevestigde chemietak National Starch; de lijmactiviteiten en elektronische materialendivisie. Deze onderdelen vormen in totaal 26% van de omzet van ICI.

Ook de overige activiteiten van de Amerikaanse branche en een andere chemietak zullen van de hand worden gedaan, zo laten ingewijden aan de krant weten. De betrokken divisies van National Starch (Specialty Starch en Specialty Polymers) zijn samen goed voor 15% van de omzet van ICI.

Daarnaast geeft Akzo Nobel de tak Regional & Industrial (in Argentinie, India en Pakistan) op, die 9% van de omzet behelst. Akzo Nobel houdt zelf de activiteiten van decoratieve verven, de helft van de omzet van ICI.

Volgens de bronnen is Akzo Nobel nog met meerdere kopers in gesprek over de te verkopen activiteiten. Een goede prijs zou betekenen dat het bedrijf per saldo minder kwijt is aan de acquisitie van ICI. Daarover kwam gisteren een indicatief bod naar buiten van 670 pence per aandeel in contanten, oftewel GBP 8 miljard (EUR 11,8 miljard).

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud