Alcoa overweegt verkoop verpakkings- en consumentendivisie

Alcoa overweegt zijn actviteiten op het gebied van verpakkings- en consumententoepassingen te verkopen. De Amerikaanse aluminiumproducent onderzoekt strategische alternatieven voor de verkoop van deze divisie, zo heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.

(betten) De activiteiten die in de etalage worden gezet, behaalden vorig jaar een omzet van zo'n 3,2 miljard dollar en een bedrijfsresultaat van 95 miljoen dollar. Hiermee is de tak goed voor ongeveer 10 procent van de totale omzet van Alcoa en 3 procent van de operationele winst.

Alcoa wil het onderdeel de deur uit doen omdat het denkt dat een verzelfstandiging of verkoop aan een ander bedrijf meer waarde oplevert. De verpakkings- en consumentenactiviteiten hebben de afgelopen tijd verbeterde resultaten laten zien.

Tot de producten die Alcoa wil afstoten, behoren onder andere de aluminiumfolie die wordt gebruikt in sigarettenpakjes en alumium sluitsystemen voor dranken en persoonlijke verzorgingsproducten.

Naast deze activiteiten onderzoekt de aluminiumfabrikant ook strategische alternatieven voor zijn elektrische divisie en automotive-activiteiten. Deze onderdelen behaalden in 2006 een gezamenlijke omzet van circa 1,6 miljard dollar en waren 'marginaal winstgevend', aldus Alcoa.

foto bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud