Alcoa zorgt voor sterke start nieuwe resultatenseizoen

Alcoa, de grootste aluminiumproducent ter wereld, zorgde voor een sterke start van het nieuwe resultatenseizoen. De winst en omzet kwamen in het eerste kwartaal boven de verwachtingen uit.

(tijd) De aluminiumproducent Alcoa boekte in het eerste kwartaal van 2007 een nettowinst, uit voortgezette activiteiten en exclusief herstructureringskosten, van 691 miljoen dollar of 0,79 dollar per aandeel. Dat is 13 procent meer dan een jaar eerder en 2 dollarcent boven de analistenconsensus.

De nettowinst van Alcoa steeg 9 procent tot 662 miljoen dollar of 0,75 dollar per aandeel.

De omzet steeg 11 procent tot 7,9 miljard dollar, boven de analistenconsensus van 7,5 miljard dollar. Alcoa profiteerde van hoge aluminiumprijzen. Het bedrijf verkocht aluminium tijdens het eerste kwartaal aan een gemiddelde prijs van 2.902 dollar per ton, bijna 15 procent meer dan vorig jaar. De voorbije twee jaren verdubbelde aluminium in waarde.

De verkoop loopt vooral goed in de luchtvaart- en bouwsector. Het metaal wordt onder andere verwerkt in bruggen, wolkenkrabbers en elektricteitsinfrastructuur, allemaal sectoren die sterk in de lift zitten in China, de grootste aluminiumverbruiker ter wereld.

Het bedrijf geeft geen concrete verwachtingen voor 2007.

Alcoa was tijdens de eerste drie maanden het best presterende aandeel in de Dow Jones. Het aandeel won in die periode 13 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud