Alle beklaagden in Mannesmann-proces buiten vervolging gesteld

Het parket van Düsseldorf (Duitsland) heeft vrijdag aangekondigd dat het aanvaardt om Josef Ackermann, directeur van Deutsche Bank, buiten vervolging te stellen in de zaak Mannesmann, tegen betaling van een bedrag van 3,2 miljoen euro.

(belga) De advocaten van de zes beklaagden hadden gevraagd om alle beklaagden buiten vervolging te stellen in ruil voor een financiële compensatie. Het parket is nu ingegaan op dat verzoek maar die beslissing moet nog bekrachtigd worden door de rechtbank van de stad.

De rechtbank herneemt op dit ogenblik de zaak Mannesmann over de overname in 2000 van dat Duitse conglomeraat door de Britse groep Vodafone na een beursstrijd die uitdraaide op een vriendschappelijke overnameoperatie.

De vroegere directeur van Mannesmann, Klaus Esser, die eveneens beklaagde is in deze zaak, moet zo'n 1,5 miljoen euro neertellen. De oud-voorzitter van de Raad van Toezicht, Joachim Funk, moet zo'n miljoen euro betalen, oud-voorzitter van de vakbond IG Metall en ex-lid van de Raad van Toezicht van Mannesmann, Klaus Zwickel, zo'n 60.000 euro, oud-voorzitter van de Ondernemingsraad van het conglomeraat, Jürgen Ladberg, zo'n 12.500 euro en een vroegere verantwoordelijke van de personeelsdienst, Dietmar Droste, zo'n 30.000 euro.

Ackermann heeft vrijdag al laten weten dat hij bereid is de geldsom "uit eigen zak" te betalen. Eerder had hij aangekondigd dat hij zijn functie als directeur van de Duitse bank zou neerleggen indien hij zou veroordeeld worden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud