Amerikaans engineeringbedrijf MWH verwerft Syncera uit Nederland

Het Amerikaanse engineeringbureau MWH neemt het Nederlandse milieubureau Syncera uit Delft over. Syncera werkt met 280 mensen, waarvan een vijftigtal in België. De Benelux wordt het expertisecentrum voor de milieu-activiteiten van MWH, dat wereldwijd 6.000 werknemers telt.

(tijd) - 'De Belgische en Nederlandse milieu-experts van Syncera zullen voor MWH opdrachten uitvoeren in de hele wereld', zeggen David Nichols en Jos Vandekeybus, toplui van MWH in België. Het gaat hier om opdrachten voor hernieuwbare energie, de omzetting van afval in energie en de behandeling van afval als slibs uit de havens.

Met de overname erkent de Amerikaanse milieuconsultant de Belgische en Nederlandse expertise. In de meeste landen staat de omzetting van afval in energie door verbranding nog in zijn kinderschoenen, maar België en Nederland zijn al volwassen markten. De Nederlandse groep Syncera, met hoofdzetel in Delft en bureaus in Arnhem en Amsterdam, is gespecialiseerd in de overstromingsproblematiek.

MWH is een Amerikaans engineeringbureau met een sterke reputatie op het gebied van mijnbouw. Het bedrijf mikt nu op 25 à 30 procent groei per jaar in Europa, waar het vooral in het Verenigd Koninkrijk een stevige voet aan de grond heeft. Het kiest daarbij voor een duidelijke focus op de uitbouw van de groep in de Benelux. 'Vlaanderen en Nederland staan wereldwijd vooraan op het gebied van milieutechnieken. Dat vult de kennis van de groep MWH aan', zegt David Nichols, die sinds de lente van 2006 de Belgische afdeling leidt vanuit Terhulpen. MWH is ook actief in consulting vooral voor grote bedrijven. Voor het Waalse staalbedrijf Duferco stelt MWH een masterplan op over milieu en veiligheid, maximale energiebesparing en ook voor CO2-reductie. De beperking van CO2 wordt een nieuwe focus van het Amerikaanse engineeringbedrijf. In de VS is MWH bekend van zijn grote consultingopdrachten in verband met leefmilieu. Zo kreeg MWH van de federale regering de opdracht om de opruimingsactie na de verwoesting van New Orleans door de orkaan Katarina te begeleiden. Het engineeringbedrijf krijgt zo'n 60 procent van zijn opdrachten van de overheid en 40 procent van de privésector.

MWH stevent dit jaar af op een omzet van 1,25 miljard dollar. De groep telt in Europa en het Midden-Oosten 2.200 mensen, van wie er 1.300 in Engeland werken. Maar de groei in opdrachten moet nu vooral vanuit de Benelux komen, dankzij de opgebouwde en zopas ingekochte milieu-expertise. VDB

 

www.mwhglobal.com

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud