Advertentie

'Antwerpen kandidaat voor Opel Zafira'

Rudi Kennes van de socialistische vakbond ABVV zegt dat Antwerpen officieel kandidaat is om de Opel Zafira te bouwen. Hij reageert daarmee op uitspraken van de Bochumse Opel-fabriek die volgens Kennes de Zafira niet goed genoeg vinden en Antwerpen proberen buitenspel te zetten.

(belga) - 'Wij zullen met veel plezier de Opel Zafira in Antwerpen bouwen', zegt Kennes. Hij benadrukt dat de fabriek in Antwerpen dat zou kunnen voor een loonkost die 18 procent lager ligt. 'Bovendien ligt hier in Vlaanderen 500 miljoen op de tafel voor de toekomst van Opel, terwijl dat in Bochum slechts 150 miljoen is', zegt hij.

'Bochum wil zich positioneren ten koste van Antwerpen', zegt Kennes nog. 'Ze willen het boeltje met Magna als potentiële overnemer opblazen door te stellen dat de Zafira niet genoeg is voor hun fabriek. Wel, als zij daar zo over denken, is Antwerpen met heel veel plezier kandidaat om de Zafira te bouwen.'

Kennes benadrukt wel nog dat het louter om een stellingname gaat van Bochum, en niet van andere betrokkenen in Duitsland.

Het overnamevoorstel van Magna houdt in dat er bij Opel in Europa 10.000 jobs verdwijnen, waarvan een kwart in Duitsland. In de Bochumse vestiging alleen zouden er 2.200 jobs sneuvelen. Magna liet ook al verstaan dat het geen interesse heeft in Antwerpen. De Belgische fabriek zou op zoek moeten gaan naar andere autobouwers om de productie te behouden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud