Arcelor Mittal verkoopt bedrijfsonderdelen in Italië

Arcelor Mittal verkoopt twee bedrijfsonderdelen in Italie. De totale waarde van deze producenten van langstaal bedraagt EUR 117 miljoen. Het grootste staalbedrijf ter wereld voldoet hiermee aan een verzoek van de Europese Commissie.

(betten) Naar aanleiding van de fusie tussen Mittal Steel en Arcelor, eerder dit jaar, heeft de Europese Commissie haar zorg geuit over de concurrentiepositie van het staalbedrijf. Daarom is de afspraak gemaakt dat Arcelor Mittal drie Europese bedrijven van de hand zal doen.

Travi e Profilati de Pallanzeno is een van de Italiaanse bedrijven die nu in de verkoop staat. Het is een volledige dochter van Arcelor. Het bedrijf, dat gevestigd is in de buurt van het Lago Maggiore in Noord-Italie, zal in 2006 naar verwachting een omzet genereren van meer dan EUR 190 miljoen.

Daarnaast verkoopt Arcelor Mittal in Italie een belang van 49,9% in de staalproducent San Zeno Acciai Duferco. Ook deze fabriek ligt in Noord-Italie.

Eerder deed het staalbedrijf al het Duitse Stahlwerk Thuringen al van de hand. Daarnaast moet Arcelor Mittal Huta Bankowa in Polen verkopen. Het staalbedrijf zegt hierover al in gesprek te zijn.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud