Advertentie

ArcelorMittal haalt 1,1 miljard euro op

Lakshmi Mittal, gedelegeerd bestuurder en voorzitter van ArcelorMittal

ArcelorMittal heeft met de uitgifte van een converteerbare obligatie 1,1 miljard euro opgehaald. Het aanvankelijk beoogde bedrag van 750 miljoen dollar werd in een mum van tijd opgehaald. Het bedrag kan nog oplopen tot 1,25 miljard euro.

(tijd) - ArcelorMittal, de grootste producent van staal ter wereld, maakte dinsdagochtend de lancering van een converteerbare obligatie bekend. Een eerste schijf van de obligatie, goed voor 750 miljoen euro, werd bij private beleggers geplaatst.

Volgens het persagentschap Dow Jones gebeurde dat erg snel. In de eerste twee uren werd de obligatie al meer dan vijf keer overinschreven. Er zou in totaal vraag zijn voor 3 à 4 miljard euro.

Het bedrag kan nog oplopen tot 1,25 miljard dollar als de begeleidende banken een overtoewijzingsoptie uitoefenen. Dat kan uiterlijk tot 31 maart.

De obligatie loopt af in april 2014 en kan worden ingeruild voor nieuwe of bestaande aandelen. De opbrengst zal worden gebruikt voor herfinanciering, aldus ArcelorMittal.

Daarnaast bevestigt ArcelorMittal de verwachting van een winst voor rente, belasting, depreciatie en amortisatie (EBITDA) in het eerste kwartaal van 2009 van circa 1 miljard dollar. Dat betekent een stijging van circa 15 procent.

De details van de obligatie-uitgifte staan op de website van ArcelorMittal.

RV

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud