ArcelorMittal herstart tweede hoogoven Gent

©Sofie Van Hoof

Staalreus ArcelorMittal begint met het heropstarten van zijn tweede hoogoven in Gent. Dat is het gevolg van een aantrekkende vraag naar staal.

(tijd) - ArcelorMittal besloot vrijdagavond tot de complexe herstart van de tweede hoogoven in Gent. De hoogovens van ArcelorMittal in Luik blijven tot nader order inactief. In heel Europa liggen nu nog 16 van de 25 hoogovens van het grootste staalconcern ter wereld stil.Half augustus zouden de twee hoogovens in Gent weer volledig operationeel moeten.

Het is nog niet bekend op welke capaciteit de tweede hoogoven zal draaien. Volgens een woordvoerder is er ook nog geen duidelijkheid over wat de herstart betekent voor de werkgelegenheid van de 5.400 werknemers van het concern in Gent. Wel lijkt het zeer waarschijnlijk dat het aantal dagen van economische werkloosheid snel zal worden verminderd.

De herstart van de Gentse hoogovens mag volgens woordvoerder Jan Cornelis vooral niet worden uitgelegd als een teken van herstel van de economie. 'Dit is vooral een technisch herstel. De voorraadafbouw bij onze klanten loopt ten einde. 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud