Advertentie

ArcelorMittal laat 800 mensen vertrekken in België

Foto EPA

Staalproducent ArcelorMittal heeft maandag een programma voorgesteld waarbij 'tot 800 werknemers' zouden kunnen genieten van een vrijwillige ontslagregeling. Dat meldt ArcelorMittal maandag in een persbericht, nadat het programma besproken werd op de bijzondere ondernemingsraden in de verschillende Belgische vestigingen.

(belga) - André Leclerq, vice-president Shared Services van Arcelor, zegt dat 'het programma de uitvoering op Belgisch niveau is van de bijzondere moeilijke beslissing die de groep heeft genomen als reactie op de nooit eerder geziene economische uitdagingen binnen de staalindustrie en andere sectoren'.

Op 27 november kondigde ArcelorMittal aan dat het zijn administratieve kosten wou verminderen.

'De klemtoon ligt vooral op de werknemers die niet rechtstreeks bij de productie betrokken zijn, met name in de verkoop, de administratie en de ondersteunende diensten', zegt ArcelorMittal in het persbericht.

'De maatregel zou tot 800 medewerkers kunnen treffen in België op een totaal van 15.000. De procedure verloopt in nauwe samenwerking met de betrokken partijen en in overeenstemming met de sociale plannen van de desbetreffende vestigingen.'

ArcelorMittal, dat in 2006 ontstond uit een fusie van het Europese Arcelor en het van oorsprong Indiase Mittal Steel, telt 326.000 werknemers in 60 landen. Wereldwijd wil het 9.000 werknemers schrappen, waarvan 6.000 in Europa. Bij de voorstelling van de plannen eind november zei het dat het daarbij vooral rekent op vrijwillig vertrek en dat vooral zou besnoeid worden op ondersteunende diensten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud