ArcelorMittal waagt zich op Second Life

©BLOOMBERG NEWS

ArcelorMittal, de grootste staalproducent ter wereld, houdt op 17 juni een bijeenkomst voor zijn aandeelhouders op de virtuele internetwereld Second Life. Tegelijkertijd vindt ook een aandeelhoudersmeeting plaats in het hoofdkwartier van de groep in Luxemburg.Het zou om een wereldprimeur gaan.

'Het is voor ArcelorMittal de eerste keer dat we een dergelijk volledig interactief onlineplatform creƫren voor een aandeelhoudersvergadering', aldus Mittal. Tijdens de meeting zal Mittal het hebben over de strategie en over de vooruitzichten van het bedrijf en over de veranderingen in de staalindustrie.

Het bedrijf heeft een platform uitgebouwd in Second Life dat bezoekers onder meer toegang verleent tot de internettelevisiezender van ArcelorMittal. Tijdens het event kunnen bezoekers vragen stellen aan Lakshmi Mittal en ook nadien is er nog de mogelijkheid om met het management te praten.

In Second Life werd maandag nog de laatste hand gelegd aan de infrastructuur voor de aandeelhoudersvergadering, dit gebeurt door de Franse specialisten van Community Chest. Dit Franse bedrijf won onlangs de Research&Development prijs Intr@Verse 2008. Op de site van Community Chest staat te lezen dat het met dit initiatief ook de bedoeling is jongere aandeelhouders aan te trekken voor de aandeelhoudersvergadering, waar de gemiddelde leeftijd nu boven de 65 ligt. Tegenover het Franse financiƫle dagblad Les Echos zei de verantwoordelijke voor de aandeelhoudersbetrekkingen Julien Onillon dat het voor deze vorm van communicatie met de aandeelhouders om een wereldprimeur gaat.

Het budget voor het project beloopt ongeveer 150.000 euro. Op termijn sluit de groep niet uit aandelen te verkopen op Second Life. De residenten van Second Life zouden betalen in de virtuele maar omzetbare munt Linden dollar voor certificaten die recht geven op echte aandelen. Het project stoot evenwel voorlopig op juridische problemen, aldus Les Echos.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud