ArcelorMittal ziet af van verkoop Sparrows Point aan E2

©BLOOMBERG NEWS

ArcelorMittal beëindigt de overeenkomst met E2 Acquisition Corporation inzake de verkoop van Sparrows Point. De reden is dat E2 de financiering niet veilig weet te stellen.

(betten) - Dat meldt het groottste staalconcern ter wereld maandag in een persbericht.

Arcelor Mittal zou voor de verkoop 1,35 miljard dollar ontvangen. E2 is een joint venture van Esmark en Wheeling Pittsburgh.

ArcelorMittal kondigde op 2 augustus aan Sparrows Point van de hand te doen. Sparrows Point is gevestigd in de buurt van de Amerikaanse stad Baltimore en levert onder meer aan de constructie- en automotivesector. De locatie is een volledig geïntegreerde staalfabriek, met een jaarlijkse capaciteit van circa 3,9 miljoen staal.

De sluitingsdatum voor de verkoop van het Amerikaanse bedrijf was op 30 november. Een dag van tevoren stemde ArcelorMittal in met uitstel tot 11 december.

De desinvestering van Sparrows Point komt voort uit het bod van Mittal Steel op Arcelor. Het Amerikaanse ministerie van Justitie stelde daarbij de eis dat ArcelorMittal Sparrows Point zou verkopen vanuit het oogpunt van concurrentie.

Lakshmi Mittal, voorzitter van Arcelor Mittal (Foto Bloomberg)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud