Audi Brussel hoopt op nieuwe modellen

Het optrekken van de investeringen en het aantal modellen door Audi doet de vakbonden bij Audi Brussels hopen op nieuwe modellen voor de Brusselse autofabriek. Overigens zal er vanaf volgend jaar opnieuw worden gewerkt op vrijdagnamiddagen bij het voormalige VW Vorst.

(belga) - Het nieuws over de investeringen en de extra modellen is voor de bonden geen groot nieuws. Het gaat om een bevestiging van wat de top van de Duitse autobouwer eerder heeft aangekondigd. "Hopelijk komen er nieuwe modellen voor ons aan. Die kans zit erin", zeggen zowel Pascal Van Cauwenberge (ACV) als Stefaan Van Bockstaele (ACLVB).

"We blijven rustig en voorzichtig. Laat ons ons concentreren op de bouw van de Audi A1 en zorgen dat dit goed verloopt en het model aanslaat", aldus de ACV-hoofdafgevaardigde. "De groei van Audi Brussels zal vooral afhangen van de Audi A1", denkt Van Cauwenberge. Een groep werknemers van Audi Brussels trekt voor een gans jaar naar de hoofdzetel in Ingolstadt om er de voorbereiding van de komst van die A1 mee te maken. Die wordt vanaf eind 2009 exclusief in Brussel gemaakt.

Overigens verandert er een en ander voor de werknemers van het voormalige Volkswagen Vorst. Met de komst van Audi was afgesproken om de arbeidsduur op te trekken van 35 naar 38 uur per week. Vanaf 1 januari wordt de arbeidsduur opgetrokken naar 36 uren, vanaf 1 juli wordt dit 37 uur.

In 2009 wordt dat 38 uur. Door het optrekken van de arbeidstijd zullen in de eerste jaarhelft enkele vrijdagnamiddagen worden gewerkt bij Audi Brussels. Sinds de herstructurering wordt er enkel vrijdagvoormiddag gewerkt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud