'Audi denkt aan 160.000 A1's in Brussel'

©BELGA

Bij de Duitse autobouwer Audi ziet men een groeipotentieel voor de Audi A1, die in Brussel wordt gemaakt, van 150 à 160.000 wagens. Zo is uit goed ingelichte bron vernomen.

(belga) - De A1 zal vanaf 2009-2010 exclusief in Audi Brussels, het voormalige VW Vorst, worden gemaakt. Aanvankelijk was sprake van 100.000 wagens of meer - nog steeds het officiële cijfer - van de A1, later van 120.000 en blijkbaar denkt men nu aan een potentieel van 150.000 à 160.000 wagens.

Reden zou het succes zijn van de A1. "De cijfers bevestigen dat de A1 is uitgegroeid van een bijproduct tot een volwaardig product", aldus de bron. De eerste A1 moet wel nog van de band rollen. Het gaat dus om verwachtingen. Een woordvoerder van Audi Brussels zegt niet op de hoogte te zijn van de streefcijfers.

In plaats van één model, een driedeurs, komen er ook meerdere modellen: ook een vijfdeurs en misschien nog een cabrio, aldus de bron. De woordvoerder van de fabriek kon wel bevestigen dat er inderdaad varianten van de A1 op komst zijn.

De geplande investeringen in de Brusselse autofabriek -die al gestart zijn- laten een productie van 800 wagens per dag toe, tegenover 400 nu. Daarom wordt bestudeerd hoe dit op de werkvloer kan gebeuren. Daarbij wordt zelfs gedacht aan opnieuw een drieploegensysteem in de toekomst, dus met een nachtploeg, zo luidt het. Dat ligt allemaal wel nog ter discussie. Dit kon de woordvoerder evenmin bevestigen.

Het is een jaar geleden dat Volkswagen Vorst werd overgenomen door Audi. Morgen/dinsdag vindt een persconferentie plaats bij Audi Brussels in Vorst, in aanwezigheid van Audi Brussels-voorzitter en personeelsdirecteur van de Audi-groep, Werner Widuckel. Misschien komt daar bevestiging van de hogere groeiprognoses.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud