Audi investeert fors in nieuwe modellen

Audi, het luxeautomerk van Volkswagen, heeft maandag in een verklaring bekendgemaakt dat het voor de periode tot 2012 7,3 miljard euro voorziet voor nieuwe modellen en verbeteringen aan fabrieken. Bij Audi Brussels rekent men op korte termijn niet op nieuwe modellen. Vorst kijkt vooral naar de nieuwe A1. Dat zegt ABVV-vakbondsman Jan Van der Poorten.

Audi investeert 7,3 miljard euro in nieuwe modellen (tijd/belga) - De uitgaven voor technologie en producten komen voor de periode die dit jaar startte op 5,9 miljard euro. Tegen 2015 moet Audi's autogamma oplopen van 34 modellen nu tot 42.

Vorst

"Het belangrijkste voor ons is de A1 en de eventuele derivaten daarvan. Als die succes heeft, dan hebben we een schone toekomst", zegt ABVV-hoofdafgevaardigde Jan Van der Poorten van de Audi-fabriek in Vorst.

In Brussel gaat men vanaf mei 2010 in alle exclusiviteit de A1 bouwen. Nu draait men er al proef met de kleine Audi. In principe gaan er jaarlijks zo'n 100.000 van de band rollen. In het begin zullen dat tweedeurs-modellen zijn, vanaf 2012 ook vierdeurs. Vanaf het begin is er gesproken over 'derivaten' van de A1, zoals een cabrio-versie of een kleine jeep. Een beslissing daarover is er nog niet, maar de plannen bestaan wel.

Over een tweede model voor Vorst wordt momenteel niet gesproken. Maar Van der Poorten wijst er wel op dat Brussel de nodige capaciteit heeft, terwijl dat voor andere Europese Audi-fabrieken minder het geval is.

Toyota

Volkswagen wil tegen 2018 Toyota, de grootste autobouwer ter wereld, naar de kroon steken op het vlak van wereldwijde leveringen en winstmarges. Voor 2009 heeft Audi zijn verkoopverwachtingen op 9 november opwaarts bijgesteld met 2,8 procent tot 925.000 auto's. Die toename is grotendeels te danken aan groei in China.

De ontwikkeling van elektrische en hybride wagens en verbeteringen in bestaande motortechnologie zullen de 'fundamenten van de bedrijfsgroei' leggen, zei de CFO van Audi nog in de verklaring.

KD

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud